Hispaania Vermut

Hispaania vermut ehk vermut on armastatud aperitiiv, mille populaarsus on tõusnud, eriti sellistes linnades nagu Madrid ja Barcelona. Vermut on aromatiseeritud vein, mis on maitsestatud erinevate botaaniliste ainete, ürtide ja vürtsidega ning seejärel kangendatud neutraalse piiritusega. Täpsed retseptid on sageli hoolikalt varjatud saladused, kuid tavalised koostisosad on koirohi, kummel, kaneel ja tsitrusviljade koor. Hispaania vermut kipub olema magusam ja rikkalikuma maitsega kui tema prantsuse ja itaalia kolleegid, tasakaalustatud mõruduse ja keeruka aromaatse profiiliga, mis muudab selle uskumatult mitmekülgseks.

Traditsiooniliselt hilisel pärastlõunal või varaõhtul serveeritud hispaania vermutit serveeritakse jääga sageli koos apelsini ja oliiviviiluga, millele on mõnikord lisatud soodavett. See värskendav jook on Hispaania sotsiaalse kultuuri põhiosa, mida sageli kombineeritakse tapastega, nagu oliivid, anšoovised ja vinnutatud liha. Vermutibatoonide ehk vermuterías’e taassünd on taaselustanud huvi selle klassikalise joogi vastu, kuna paljud asutused pakuvad laia valikut nii kohapeal toodetud kui ka imporditud vermute. Need baarid tähistavad aperitiivi rituaali, kus sõbrad kogunevad enne õhtusööki jooke ja kergeid suupisteid nautima.

Hispaania vermuti valmistamine hõlmab baasveini leotamist hoolikalt valitud botaaniliste ainete seguga, millele järgneb laagerdamine puidust vaatides, et maitsed sulanduksid ja küpseksid. Tulemuseks on jook, mida saab nautida mitmel viisil: puhtana, jää peal, kokteilides või kulinaarse koostisosana marinaadis ja kastmes. Vermuti mitmekülgsus ja maitse sügavus muudavad selle lemmikuks nii baarmenite kui kokkade seas. Olenemata sellest, kas juuakse aeglaselt vermuteriat või segatakse klassikalise kokteiliga nagu Negroni, pakub hispaania vermut veetlevat ja aromaatset elamust, mis on sügavalt juurdunud traditsioonides ja kultuuris.

Tooted: